Projects

NatureMinded is collaborating in the following projects:

Opdracht productie film over natuur en gezondheid voor de provincie Antwerpen

De provincie Antwerpen zet de volgende jaren in op het thema ‘natuur en gezondheid’. Er is groeiend aantoonbaar bewijs dat natuur positieve effecten heeft op onze gezondheid en welzijn. Opzet van de film is brede communicatie over de link natuur-gezondheid (onderbouwd met wetenschappelijke cijfers) als een soort eye-opener, en het inspireren en prikkelen om te investeren in natuur, dit zowel naar het brede publiek toe als naar specifieke doelgroepen (zorgsector, scholen, gemeenten, bedrijven, …).

 

30 dagen lang 30.. minuten bewegen in het groen.  

Daag jezelf uit om 30 dagen lang 30 minuten per dag te bewegen in het groen. Met bewegen bedoelen we niet enkel lopen, wandelen of fietsen, maar LOGO-30-30-FINAALbijvoorbeeld ook yoga, geocache of touwspringen. Zolang je maar bezig bent in het groen…

30-30 is een project van BOS+ en CM.

cm logoLogo BOS plus qua 100mm

 

 

Green Learning Environments

Het project leidt tot heel concrete lesfiches en lesmaterialen op maat van kinderen met een mentale beperking. De geteste materialen worden gratis ter beschikking gesteld. Zo hebben leerkrachten en opvoeders de juiste middelen in handen om maximaal gebruik te maken van de natuur als informele en krachtige leeromgeving..

ADEM

ADEM is een voorbeeld van een community-based project voor het verzamelen van data omtrent de luchtkwaliteit in de stad. ADEM heeft als doel het vergroten van het bewustzijn omtrent de aspecten van gezondheid en welzijn in de stad. ADEM geeft de burger een stem en ondersteunt met kennis. ADEM doet dit op basis van het activeren van burgers in een volhoudbare beweging..